FINFIN FINMOTORIK

 
 
 
Äntligen 1080p! :'D

LE PARKOUR

 
Tjo! Ännu en dag passerar framför våra solstänkta och tåriga ögon. Nu ska jag berätta berättelsen av vad som skedde denna dag ur min synvinkel:
I skolan hade vi dubbla svenska pass eftersom gårdagens svenska utgick på grund av att klassen var åhörare på en rättegång som grundade på olaga hot. Det var i längden väldigt träligt att lyssna på eftersom varken vittnet eller målsägande kunde svenska och behövde tolk. Tur i oturen var vi tvungen av skollag att lämna lokalen efter tre långa timmar av upprepade meningar och vi ska även få komp för tillagd tid :)
Anyway, det var redovisningar som gällde. Det var polsk riksdag vid varje diskussion (alla pratade i mun på varandra och försökte överrösta de andra för att höras bäst). Menmen, det är standard i en sommarlovshungrig klass, eller?
Efter skolan åkte jag in till stan för att underhålla mig timmarna innan träningen. Lyckligtvis visade det sig att UPKF, Umeå ParKour Förening, hade fått upp en byggställning på torget och hoppade runt mellan stolparna. Självklart så kan jag inte motstå frestelsen av parkour så jag började hänga med dom. När kung fu-träningarna skiftar till två per vecka ska jag kanske hänga med dom på några träningar för att se om jag kan utvecklas.
 
Kom ihåg att "posta" utmaningar!
//Linus
 

KEEP CALM

Móshimoshi! Det är så fruktansvärt varmt just nu! Så varmt att min motivation till att göra någonting har försvunnit. Hehe, kanske inte riktigt, men varmt är det. Det märks på flera sätt att det närmar sig sommarlov:
1. Alla lärare är jättestressade över det sista arbetsområdet.
2. Pollenallergi...
3. Studsmattor. Studsmattor ÖVERRALLT! :D
Dessutom så får vi som ska på konfaläger sommarlov tidigare. YEAH! ... även fast det i slutändan blev en ledig skoldag men en seger är en seger.
Här om dan blev jag överlycklig. Jag satt på det mest obekväma sättet som går i fotöljen och diskuterade anime och tecknar-tips med Emil över internet när en okänd person började chatta med mig. Jag drog relativt snabbt en slutsats av att det var en konfirmand som ska gå samma läger som mig, vilket det visade sig vara. Och vi chattade och hade trevligt en bra stund som om vi redan var goda vänner. Sånt glädjer mig :') Att det finns de som kan ta sig i kragen och bygga upp lite relation inför ett kommande evenemang. Lycklig... Jag känner på mig att detta kommer att bli en av de bästa somrarna hitills!
Som ni vet så har jag inte vloggat på ett bra tag pga fantasi- och kreativitetsbrist. Men jag har istället blivit väldigt intresserad av utmaningar. Så skriv ner några utmaningar i kommentarsfältet. Det kan vara vilken utmaning som helst! Stor, liten, lätt, svår. You name it! Då ska ni få se att det blir vloggbevis.
Dewa uchi ni!
//Linus
Reminder: Skriv inte inlägg i appen, du ser vad som händer...

Whaddup?

 
Tjenixen! Det regnar just nu. Stor inspirationskälla och snäppet värre än bussfönster. 
Jag har alldeles precis kommit hem från firandet av mormor och morfar och som alltid när jag har varit där så är jag fylld till bredden med go'mat och fikabröd. Jag kan dock aldrig komma ihåg hur många år de fyller men de är väl så som det sägs att efter 37 slutar man fylla år. 
 
Sååå jag har börjat lyssna mer på musik eftersom jag äntligen har hittat en musikstil som jag känner mig bekväm med. Jag vet dock inte om detta påverkar mig socialt?^^' Menmen, det är bra med lite ljud och man har ju sina perioder... Eller... Vissa "perioder" stannar ju kvar för evigt... Tur att jag inte är så attraherad åt punkkulturen. Det blir så dyrt med hårspray åt mohawken. 
Tyvärr så blev det inte till att plugga nån japanska idag, MEN jag har istället hittat en låt som jag hemskt gärna skulle vilja ha med i en parkour-video (finns här) och jag hoppas att det blir inspelat iallafall en sån i sommar.
 
Dewa uchi ni!
//Linus

HAR DET REDAN GÅTT EN VECKA?

Hallihallå! Ojojoj, har det redan gått en vecka sen sist? Ni får ursäkta, jag har haft andra prioriteringar som hamnar högre på listan än bloggen, tyvärr. Och har man sagt A får man säga B: Mina hägre prioriteringar är att bli en bättre tecknare och lära mig mer japanska. Så är det. Jag håller på att Japanifieras ^^' Btw, jag kommer att lägga upp mina skapelser när jag blitt ännu lite duktigare c;
 
Men tills dess, Dewa uchi ni! Syns nån gång!
//Linus

I AM THE DRAGONBORN

 
Tjenare! Imorse vaknade jag klockan 8.00 första gången och tänkte:
-Mmm... Snälla, två timmar till!
Och två timmar blev det. Två timmar x 2. Det är jobbigt att vakna så sent för man hinner inte göra så mycket som man vill göra. Jag hade nämligen tänkt att plugga ett långt kapitel om japanska substantiv. Så jag reste mig upp ur sängen och slängde ihop en brunch av köttbullar och snabbnudlar. En sak ni kan testa själva är att ha i japansk soja i vattnet när ni kokar nudlarna. Väldigt gott! :3
Till min bestörtning kom jag på att jag glömde språkkurslitteraturen på skolan...
- Jahaa... Vad ska jag göra istället? tänkte jag när jag skrollade mellan gamla youtubeklipp. Så jag bestämde mig för att dra upp ett klipp om hur man ritar orm- och drakögon, och resultatet ser ni ovan. 
Klockan 15.30 var det full fart ut till stugan för att göra den sommarklar och slänga allt sjögräs som drivit upp på "stranden" (140% lera) i en hög för att eldas senare i sommar. 
 
Dewa sono uchi ni! Syns nästa gång!
//Linus
 

VALBORGSMÄSSOAFTON MED VÄNNER

 
 
 
 
 
 
Móshimoshi go' vänner och ni jag inte känner! :D
 Igår var det valborgsmässoafton som sagt. Det var avtalat att gänget skulle samlas hos Tova och grilla lite kött innan vi drog iväg och kollade på brasan. Allt gick som planerat, vi fyllde grillen med kol och... HELA H-VETET BRÖT UT! Hela himlen slog ner i lilla Umeå! Det såg dystert ut för grillningen och vi övervägde att gå in och steka maten men som ett skänk från ovan avtog regnet och elden tog sig och skapade en underbar grillglöd! Jag tog snabbt på mig rollen som grillmästarN och grillade så fort jag kunde ifall att en ny skur skulle ösa ner. Vi åt oss runda och skyndade iväg mot högen med staplat växtmaterial. Dessvärre rök den bara lite till min stora besvikelse. MEN, där på grusplanen träffade jag kung fu-Jocke och underbara 9:an som hade skåpet ovanför mig i sjuan. 
Hela kvällen avslutades sedan med jacuzzibad, cheesecake och Kill Bill vol. 1. Man måste ju bara älska Tarantino ^^'
Men nu ska jag försöka se till och redigera klart skolprojektet om Finska och Meänkieli som skulle ha vart klart i... Lördags :s
 
Stay awesome
//Linus

RSS 2.0