MASTERCHEF

Mat. Matlagning. Det måste vara ett utav de svårare områdena i mitt liv. Jag kan ju laga mat och så, typ steka en hamburgare och koka lite makaroner, men när det kommer till lite seriösare grejor så blir det genast lite kämpigare. Det märks på hemkunskapen att man inte är matlagningstypen. Jag tycker det är kul och laga mat och så, men det behövs träning. DÄRFÖR så tog jag själv ett eget initiativ igår kväll och bestämde mig för att göra lasagne just idag. Lasagnetillagningen genomfördes med bara några ynka felträffar som till exempel att jag glömde tina den infrysta köttfärsen dagen innan samt att jag och pappa glömde köpa gul lök och grönsaksbuljong. Men det fixade jag, och med bara ett lager lasagneplattor som jag var tvungen att ta bort för att de inte mjuknat någonting i ugnen så lyckades jag faktiskt göra en fullt ätbar lasagne (för den okräsne)! 
Så, det är helt klart höjpunkten med min dag än så länge. Känner mig fett stolt faktiskt! Niklas Burwall, lasagnetillagare. Det kunde man inte tro.
 
För er som undrar så gick jag efter detta recept:
http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=14987
 
Ha det fint vänner!
//Niklas

SNOW

Hej allesammans! Nu har snön lagt sig för första gången i år. Det känns kul, men samtidigt lite tråkigt. Sommaren i år känns inte helt avklarad än. Det var så mycket värme och sol som gick om intet, även så mycket aktiviteter som jag och Linus hade sett fram emot att göra har inte varit genomförbara. Norrland, norrland...
 
Men men, don't worry be happy they say. För några timmar sedan var jag ute på en superhärlig promenad med Stina (le dog) och njöt av solnedgången (Ja, solen går ner klockan tre på vintern i norrland!). Knastret under skorna, doften av bränt granris, solnedgången, den gulligaste och gladaste lilla hunden i världen och värmen man har i kroppen för att man har klätt sig ordentligt gör en lång promenad i vinterkylan fullständigt genomförbar. 
 
Igår var jag och Linus på gudstjänst i Vasakyrkan. Det var jättetrevligt faktiskt, helt klart den bästa gudstjänsten jag har varit på. Vi träffade många bekanta, bl.a. Albins syrra Ellen och Rasmus och Theo från innebandylaget. Efter gudstjänsten var det fika. Det var trevligt, förutom det att fikat kostade och jag och Linus inte hade några pengar på oss... 
 
Tova har tjatat på mig att jag måste lägga upp mer bilder, och det är ju förvisso sant, så här har ni några :D
De är fotade med mobilkameran på tunga 3.2 megapixlar, så förvänta er inte något allt för storslaget ;)
 

Welcome to Norrland! 
//Niklas
 
 
 
 

 

 

 

SPRINGBREAK!

Tjabba tjena hallå! Nu är den här. Den där underbara pausen som som avslutar vårterminen och välkomnar höstterminen, den där veckan som i de flestas fall utnyttjas till att sova eller spela tevespel, den där helt enkelt superefterlängtade ledigheten som är fokuspunkten i allas huvuden under vecka 43. 
Jajemen, nu är det här, gott folk. Det stavas H-Ö-S-T-L-O-V!
 
Känslan när jag sätter mig ner i datorstolen, slår på datorn och vet att jag nu har en hel underbar vecka i frihet framför mig är oövervinnerlig! En hel vecka då jag får vara uppe hur länge jag vill (nästan), sova hur länge jag vill (nästan) och göra vad jag vill (nästan). Gud så najs!
 
Ikväll blir det att allmänt softa och njuta av ledigheten. Det enda aktivitetsrelaterande som händer ikväll är en ungdomsgudstänst som jag och Linus ska gå på. Det är en speciell gudstjänst som har anordnats av våra konfirmationsledare. Vi har fått i uppgift att gå på tio gudstjänster innan konfirmationslägret börjar, så det är väl lika bra att göra bort de så fort som möjligt. Det är rätt trevligt med gudstjänst faktiskt. Alla är så likvärdig mot varandra, och när man kommer ut från kyrkan så känner man sig så glad inombords. Hel, liksom.  
 
Okej, det får vara bra för idag.
Se nu till och ha ett jätteunderbart höstlov! :D
Peace!
 
//Niklas
 
 
 
 
 
 

20:03 Torsdag v.43 2012

Tjohej! Jajjamensan, ännu en torsdag passerar som alla andra. Skola, äta hos farmor och träna stod på dagens agenda. Det ända som skiljde detta från tidigare torsdagar var väl att jag var iväg med Elevens val: Jorden runt till nya bildmuseét bredvid blivande konsthögskolan i en lika kantig och träig byggnad med lika stora fönster. Aja, hursomhelst så lämnade vi tidigare än väntat eftersom lärarnas nerver inte pallade med resterande gruppmedlemmar. Btw, tandställningen är borta nu, vilket gör att självförtroendet sprudlar! Tänkte inte skriva något långt inlägg idag eftersom jag har det ganska gott ställt och inget som tynger mig för övrigt idag. 
 
Root beer time!
//Linus
 
Ps. Grattis till Mattias Lennestål i 8A som blev bäst i Sverige i DN:s nutidsorientering.

WHAT DOESN'T KILL YOU MAKES YOU STRONGER

Hej på er alla! Jag vet inte om det är en väldigt jobbig process i min fysiska utveckling, eller om jag bara är  allmänt klantig, men det känns som att jag har ont överallt nu förtiden. För några veckor sedan gjorde jag illa ryggen något för jävligt på gympan (det var mitt eget fel dock, skulle göra en ascool parkourvault över en tjockmadrass och failade ashårt...), sedan några veckor senar fick jag helt utan anledening svinont under foten så att jag nästan inte kunde gå på den, igår fick jag ont i handleden, och idag skar det till som tusan i ryggen när jag böjde mig ner för att plocka ur grejorna ur skåpet. Jag vet inte, jag kanske bara är inne i någon life-sucks-you-know-period just nu. 
Jag vet att jag är väldigt stel och att jag inte har de mest flexibla lederna någonsin, men det här alltså... Det här är inte lugnt!
 
Men men, som farsans kompis mormor skulle säga: HÄRDA UT!
Hejdå på er!
//Niklas

HEMKUNSKAPSPROV? VILKET HEMKUNSKAPSPROV?

Tjohopp! Ååh gud va skönt! Nu är äntligen hemkunskapsprovet ett minne blott. Provet i sig var väl inte och gruva för, men just allt plugg som krävdes för att klara det var ju inte nådigt. Nåja, nu är det ur vägen och det känns jäkligt skönt! Nu är det bara den här sista veckan i plugget innan vi får höstlov! Gud så underbart! 
 
Skoldagen i sig har varit ganska lugn faktiskt. Vi såg film på både engelskan och so:n, skrev prov och lagade lasagne på hemkunskapen, och hade två mattepass. Det var bra att det inte vart nån superjobbig dag, för jag fick bara sex timmars sömn inatt och var gaaanska trött när jag klev upp...
 
Ikväll blir det innebandy och lite mera skolstuffs som ska göras till på onsdag. Sen blir det väl att bara ta det allmänt lugnt och komma i säng tidigt för att ta igen den förlorade sömnen som försvann inatt. 
 
Har inte planerat särskilt mycket för morgondagen, men vi ser väl vad som kommer. Vem vet, imorgon kanske blir den bästa dagen i mitt liv! Jag kanske vinner en miljon på lotto, eller blir Musikantens 100000:e kund och får ta vilken gitarr jag vill gratis. Never say never, they say... 
 
Okej, det får bli bra för idag.
Ha en fortsatt trevlig måndagseftermiddag! :D
//Niklas
 
 

WE ARE THE CHAMPIONS

HEJ TJOHOPP! Har nyss duschat bort all svett som trängt fram under de två innebandymatcherna som vi har spelat nu på morgonen. Första matchen vann vi med 6-1. Den matchen stod jag. Vi spelade faktiskt riktigt bra, och jag fick göra några riktigt svettiga räddningar. Det var våran första seriematch för säsongen faktiskt, så vi inledde den mycket bra tycker jag! Andra matchen var jag andra målvakt. Den matchen vart det oavgjort, 6-6. 
 
Nu sitter jag här alldeles blöt i håret och med en rostad-lök-och-hamburgerdressing-hamburgare i magen. Har massvis med hemkunskapsplugg som ska göras till imorgon. ASKUL! 
Om några timmar kommer morsan. Då bär det iväg till Sörmjöle, bort från stan och in i bysamhället. Det är rätt skönt att få komma bort från stan ibland. Bara få ta sig någonstans där det är öppet och stillsamt. 
 
JUST DET, det har jag glömt och berätta! oj oj oj, det här vill ni inte missa! Nu har jag äntligen fått en ny gitarr och förstärkare. NIIIIHIIHIIIII! 
Pappas kompis spelar, eller i allafall spelade, en del gitarr. Han hade några grejor som hans son spelade på när han var mindre, och han sa att om jag ville så fick jag köpa dem billigt. Så nu har jag en 30w transistorförstärkare, en effektpedal, en stratocasterkopia och metervis med kablar att gå tillväga med. Jag fick även en gullig liten Marshall-förstärkare som man sätter fast i brallan och spelar på, men den funkar inte så jättebra... 
ME BE SUPERSATISFIED! :D
Jag ursäktar om jag tråkar ut er med mitt gitarrprat, men jag är inte en sån som visar vilka kläder jag har köpt på H&M, så ni får stå ut helt enkelt! ^^ Dessutom är jag ju en kille i sina rockiga tonårsår ;)
 
Anyway, här har ni lite bilder :D
 
 
Fänk joo änd goodbaj!
//Nicke
 
 
 
 

HOUSTON, WE'VE GOT A PROBLEM!

Hej på er alla! Jag, Niklas Burwall, ska nu säga fyra ord som kommer från djupet av mitt hjärta. 
 
Jag. Är. Inget. Bloggproffs.
 
Jag har utifrån mina oexisterande bloggerfarenheter försökt byta header på våran blogg, och det gjorde ju inget annat och skita sig. SÅ, som ni kan se så är det ingenting utom ett stort, vitt fält längst upp på våran blogg. Som tur var så har vi ju våran blogginator, Tova! Jag ska be hon om hjälp och låta hon gå in och fixa allt som har med stilmallar och grejer att göra. Så, i sinom tid så kommer ni att ha en färgsprakande, rent ut sagt gudomlig header att fästa blicken på när ni knapprar in våran bloggaddress på datorn! You just wait and see!
 
Ha det hemskt bra så länge då!
//Nicke
 
 

GO GET THEM CONDOMS!

Hejsvej! Det efterlängtade studiebesöket på ungdomsmottagningen har äntliigen ägt rum. Hela klassen var mer taggad än någonsin förut. Det är ganska lustigt att när det kommer till kondomer, könssjukdomar och allt sånt så blir helt plötsligt varenda liten kotte i klassen mer fokuserad, lyhörd och inntresserad än någonsin förut. Det är kul att se. Att få provsitta i gynekologstolen var ett önskemål i stark fokus hos de flesta i klassen. 
 
När vi kom till ungdomssmottagningen fick vi först se en film om just ungdomsmottagningen. Sedan gick tjejerna ut från konferensrummet som vi satt i. Det var då det roliga började, då kom pratet om kondomer, behandling av klamydia, åt vilket håll penisen pekar när man har stånd och annat roligt fram. Det vart många goda skratt, men det var ändå ingen som tog någonting oseriöst. Under kondomsnacket fick vi alla ett två-pack med kondomer, samt välja en sorts kondom av massa olika sorter som ledaren hade med sig. De kondomer som blev över gjorde ledaren utkast med. Alla kastade sig som hungriga lejon över bordet för att få tag på fler kondomer. Man kunde tro att någon skulle få för sig att drämma till nån på käften för att få tag på en. 
 
När vi sedan satt i bussen på väg hem var alla på glatt humör. Vi tror att alla tycker att det är ett roligt och spännande område, trots att det kan bli lite pinsamt. 
Besöket har varit jätteroligt och spännande, men den enda besvikelsen var att vi inte fick pröva gynekologstolen...
 
Må profilkondomerna vara med er!
//Niklas och Linus

BACK ON TRACK

Hej alla människor! Nu är det ju som så att vi har varit borta ett litet tag... Tova är ju som våran lilla komma-tillbaka-i-bloggandet-mackapär, så hon har bestämt sig för att få tillbaka oss på våra bloggfötter. Vi kommer försöka upptadera så ofta som möjligt, och nu när vi har fått egna datorer på skolan så blir det ju mycket lättare! Parkoursäsongen är över vilket är synd, men då är det tur att man har kungfu och innebandykarriären att falla tillbaka på under den svenska, slaskiga och svinkalla vintern. 
 
Party ain't dead yet!
//Niklas och Linus

RSS 2.0